Tips How to make KIM-CHI/ວິທີເຮັດ ກິມຈິ
1. ຜ່າເຄິ່ງຜັກກາດຫຍໍ້
ນໍາຜັກກາດໃສ່ຖັງໃຫຍ່
ເອົາເກືອວ່ານໃສ່ເບື້ອງໃນກາບ ຂອງຜັກກາດ ແລ້ວເທນຳໃສ່ (ແຊ່ຖິ້ມໄວ້)
2. ລໍຖ້າ 4 ຊົ່ວໂມງ
3. ລ້າງຜັກກາດດອງດ້ວຍນຳສະອາດ
ຮີດເອົານຳອອກຈາກຜັກກາດ
ພື່ອໃຫ້ສະເດັດນໍ້າຄວນປະໄວ້ອີກ 2 ຊົ່ວໂມງ
4. ເຮັດນໍ້າປຸງກິມຈິລໍຖ້າ ເພື່ອປະສົມ ກັບຜັກກາດ
5. ການເກັບຮັກສາກິມຈິ
ນຳກ່ອງທີ່ເຮັດກິມຈິແລ້ວປະໄວ້ຂ້າງນອກ
ອຸນຫະພູມນອກຕູ້ເຢັນ 2 ວັນ
ຫຼັງຈາກນັ້ນ
6. ເກັບມຽ້ນກ່ອງກິມຈິເຂົ້າຕູ້ເຢັນ
v ສ່ວນປະກອບຂອງການເຮັດນໍ້າແຈ່ວປຸງກິມຈິ ສໍາລັບຜັກກາດຫຍໍ້ 20 ຫົວ
- 4ຈອກ ພິກປົ່ນເກົາຫຼີ, 2ຈອກນໍ້າປາ, ກະທຽມຄວນນ້ອຍກວ່າ 1ຈອກ, ຊອຍຫົວຜັກກາດຂາວ 7ຫົວ, ໃສ່ຂີງ ເລັກນ້ອຍຊອຍແບບເສັ້ນຝອຍ, 1ໜ່ວຍ ໜາກນັດສຸກ, 5ບ່ວງ ນໍ້າຕານ, 3ຫົວຫອມໃຫຍ່ ,ຜັກບົ່ວໃບຕັດເຮັດສາມທ່ອນ(ຖິ້ມປາຍຫາງ)
A. ປັ່ນກະທຽມ+ ຫົວບົ່ວໃຫຍ່+ໝາກນັດ
ນໍ້າເລັກນ້ອຍຊ່ວຍໃນການປັ່ນ
B.ເທ a ລົງໃສ່ຊາມ ແລ້ວ ໃສ່ນໍ້າປາ, ນໍ້າຕານ, ພິກປົ່ນ, ຂີງຊອຍ,ຜັກບົ່ວໃບ,ຫົວຜັກກາດຂາວຝອຍ ຫຼັງາກນັ້ນຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ
C. ພັກນໍ້າປຸງກິມຈິໄວ້ 1ຊົ່ວໂມງ
D. ນຳຜັກກາດທີ່ສະເດັດນຳ
ມາທາແຈ່ວນໍ້າປຸງກິມຈິ
E. ໃສ່ກ່ອງປິດໄວ້ 2 ວັນ ກ່ອນນຳມຽ້ນໃນຕູ້ເຢັນ
Comments
Post a Comment